Korjausrakentaminen

Vanhojen hirsitalojen remontointi ei ole vain pintaremonttia ja kaunista tapettia. Hirsitalojen korjausrakentaminen on myös kulttuurihistoriallisesti tärkeää työtä. Huomioitavaa korjausrakentamisessa on perinteiset hengittävät luonnonmateriaalit, sekä käsityön kunnioittaminen.

Hirsiveisto Härmä Oy tekee mm. hirsitalojen kengitystä. Kengityksessä lahot hirret vaihdetaan uusiin. Materiaalina käytetään kuivaa tiuhasyistä mäntyhirttä. Voidaan kuitenkin todeta että vähintäänkin yhtä tärkeää lahojen hirsien vaihdossa on selvittää miksi hirsi on lahonnut ja korjata ensin syy, sitten vasta seuraus.

Vanhojen hirsitalojen remontointi ei ole vain pintaremonttia ja kaunista tapettia. Hirsitalojen korjausrakentaminen on myös kulttuurihistoriallisesti tärkeää työtä. Huomioitavaa korjausrakentamisessa on perinteiset hengittävät luonnonmateriaalit, sekä käsityön kunnioittaminen. Parhaimmillaan hirsitalon korjaus onkin silloin kun korjaustoimenpiteet on voitu tehdä lähes jälkiä jättämättä alkuperäiseen jopa yli 100-vuotta vanhaan asuunsa.

2024 | hirsiveistoharma.fi | Tietosuojaseloste