UKK

Käsityönä veistetty vs. teollisesti valmistettu hirsirakennus?

Teolliset valmistajat ostavat suuria määriä puuta, josta tehdään heidän malliston mukaisia rakennuksia. Käsinveistäjä valitsee sopivat hirsipuut juuri asiakkaan uniikkia rakennusta varten.

Teolliset valmistajat työstävät koneellisesti samankokoisia ja -näköisiä hirsiä. Näin hirsiseinästä tulee massatuotteen näköinen ja puun luonnollinen kauneus hävitetään, eikä tällöin erilaisia nurkkamallejakaan ole käytännössä kovinkaan montaa. Käsinveistäjä säilyttää puun luonnollisen kartiokkuuden (tyvi-latva) ja muut puussa olevat luonnolliset muodot. Tästä syystä hirsiseinästä tulee elävän näköinen ja puuaines käytetään erittäin tehokkaasti hyväksi. Käsinveistäjän käytössä on satoja erilaisia nurkkamalleja ja asiakkaalle voidaan suunnitella jopa oma nurkkamalli!

Teolliset valmistajat käyttävät olemattoman vähän massiivihirttä rakennuksissaan, kun taas kaikki käsityönä veistetyt rakennukset ovat luonnon omaa massiivihirttä, ilman liimoja ja kemikaaleja. Teollinen hirsirakennus on aina massatuotteen näköinen, kun taas käsityönä veistetty rakennus on uniikki teos.

Jos etsit halvinta mahdollista hirsirakennusta, käsityönä veistetty ei ole välttämättä sinun juttusi. Mutta jos etsit juuri sinulle yksilöllisesti tehtyä rakennusta, käsityönä tehty on juuri sinun vaihtoehto. Meillä ei ole varsinaista mallistoa käytössämme, vaan jokainen rakennus tehdään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Oletko metsänomistaja?

Mikä olisi hienompaa, kuin tehdä mökki oman metsän puista! Jälkipolvet kiittävät sinua takuulla!  Joten jos omistat metsää ja haaveilet omasta hirsirakennuksesta tai -kalusteesta, ota yhteyttä!  Kauttamme onnistuu koko projekti; puiden kaato, puun kuljetus ja veistotyö, aina siis “metsästä valmiiksi taloksi saakka”.

Paras ajankohta tilata hirsirakennus?

Syksy. Silloin jää tarpeeksi aikaa puun kaadolle ja kuorinnalle talviaikana.  Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jokatapauksessa.

Tarvitsetko suunnitteluapua projektiisi?

Yhteistyökumppaneittemme kautta saat tarvittaessa apua projektisi eteenpäin viemiseen. Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Tarjouspyyntö?

Tarjouslaskenta tehdään rakennuspiirustusten (lupakuvien) mukaan, kun on kyse luvanvaraisesta rakennuksesta. Tarjouspyynnön voit jättää täällä tai vaikkapa sähköpostitse osoitteeseen otto(@)hirsiveistoharma.fi.

Millaiset toimitusvaihtoehdot ovat mahdollisia?

Erilaisia toimitusvaihtoehtoja on useita, kuten pelkkä kehikkotoimitus, puuosatoimitus tai niin sanottu "avaimet käteen"-toimitus. Koska jokainen rakennus ja projekti on uniikki, määräytyy paras toimitusvaihtoehto projektin suunnitteluvaiheessa.

 

OTA YHTEYTTÄ

 


    Lähetä mahdollinen liitetiedosto sähköpostitse osoitteeseen info(@)hirsiveistoharma.fi

    Haluan vastaanottaa sähköposteja Hirsiveisto Härmä OY:ltä.